Начало /  / България подписа Декларацията от Ница #Nuclear4climate
 
България подписа Декларацията от Ница #Nuclear4climate

България подписа Декларацията от Ница #Nuclear4climate

България се присъедини към Декларацията от Ница #Nuclear4climate

39 ядрени дружества и организации, представящи 50000 учени от 36 страни от всички континенти, заедно подписаха декларация, която удостоверява тяхната обвързаност в борбата срещу измененията в климата, по време на Международния конгрес за напредъка на ядрените централи (International Congress on Advances on nuclear Power Plants), който се проведе в Ница, Франция, на 4 май 2015г.

С подписването на Декларацията, асоциациите заявиха, че "признават ядрената енергия като една от малкото налични възможности, която може да помогне в намаляването на емисиите от парникови газове при получване на енергия".

Искрен Цветков, Председател на Младежката асоциация на БЯД, подписа Декларацията от името на Българското ядрено дружество. 

 

ОБЩО СЪБРАНИЕ НА БЯДПОКАНАвиж ощеОтворено писмо от БЯД и ИКЕМСъвременния свят е изправен пред значително предизвикателство, свързано с екологичната обстановка. Европейският съюз от десетилетия предприема редица инициативи за ограничаване на влиянието на човешката дейност върху околната среда.виж ощеПозиция на БЯДОтворено писмо от БЪЛГАРСКО ЯДРЕНО ДРУЖЕСТВО до ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ, РЕГИСТРИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 26 МАРТ 2017 г.виж още
нагоре
Българско Ядрено Дружество