Начало /  / Заседание на Управителния съвет на Младежката секция на ЕЯД - 2015 г.
 
Заседание на Управителния съвет на Младежката секция на ЕЯД - 2015 г.

Заседание на Управителния съвет на Младежката секция на ЕЯД - 2015 г.

Заседание на Управителния съвет на Младежката секция на ЕЯД

На 28.02.2015 г. в София се проведе редовно заседание на Управителния съвет на Младежката секция на ЕЯД. Домакин на събитието за първи път в историята си беше Младежка секция на БЯД.

Програмата на мероприятието включваше техническо посещение на АЕЦ Козлодуй в петък, 27.02, на което младежите бяха запознати със състоянието и перспективите на Дружеството и разгледаха Машинна и командна зала на блок 6, както и откритата разпределителна уредба.

По време на заседанието на следващия ден беше представен отчета на Председателя на УС, отчетите за дейността на страните-членки, беше разгледан плана за бюджет за настоящата година и отчета за изразходваните средства през миналата, дейностите на секцията по време на събитията, организирани от ЕЯД и т.н. В рамките на събитието беше утвърдена кандидатурата на Финландия за домакин на следващия УС и беше избрана номинацията на г-жа Михаела Стиопол за наградата Ян Рунемарк за цялостен принос към развитие на младежкото ядрено движение. Също така беше представена кандидатурата на Манчестър за домакин на Европейския младежки ядрен форум през 2017 г., както и напредъка на дейностите по организация на Европейския младежки ядрен форум в Париж през месец юни.

На 01.03.2015 г. ръководството на МС БЯД показа забележителностите на българската столица на гостите в специално организиран за целта пешеходен тур.

ОБЩО СЪБРАНИЕ НА БЯДПОКАНАвиж ощеОтворено писмо от БЯД и ИКЕМСъвременния свят е изправен пред значително предизвикателство, свързано с екологичната обстановка. Европейският съюз от десетилетия предприема редица инициативи за ограничаване на влиянието на човешката дейност върху околната среда.виж ощеПозиция на БЯДОтворено писмо от БЪЛГАРСКО ЯДРЕНО ДРУЖЕСТВО до ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ, РЕГИСТРИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 26 МАРТ 2017 г.виж още
нагоре
Българско Ядрено Дружество